Index      
                                    
Opbouw van de modelbaan Maria-Sils i. Engadin.


In de de zomer  van 2016 heb ik de oude modelbaan met het motief van de San Bernardinobahn afgebroken! De zolder was dus op een gegeven moment een vrijwel leeg. Daarom is de opbouw van de modelbaan nu weer in volle gang.

Het motief:

Station Maria-Sils is fraai gelegen in het Engadin en ligt aan de spoorlijn Chur- Skt Moritz, die via de Julierpas het Engadin bereikt. Omdat het Engadin bij Maria-Sils erg smal is, hebben de bouwers moeten kiezen voor een Spitskeerstation. Dat is een kopstation, waarbij de gehele trein kop maakt en via een ander spoor weer terug- en doorrijdt in de richting waar hij vandaan kwam. Het oude Klosters was ook een Spitskeerstation. In station Maria-Sils begint ook de gelijkstroom spoorlijn via de Majolapas naar Castasegna en Chiavenna. 

De modelbaan bestaat uit een groot station, Maria Sils, een stuk landschap en een open FiddleYard. De Bergellerbahn klimt om het dorpje omhoog en bereikt via haltepunt Isola ook het FiddleYard. De modelbaan heeft geen mogelijkheid tot rondjes rijden. Het wordt een zgn. rangeer intensieve modelbaan.

De stand van zaken:  Alle rails ligt en er wordt alweer begroening aangebracht.

Het vrije baan stuk wordt begroend. de lange steenslag galerij is van de Bergeller Bahn. De bomen zijn van MBR.
Het kerkje, bekend van de oude baan, maar te mooi om niet weer in te bouwen De achterste spoorlijn komt uit Chur, de voorste gaat naar Skt. Moritz. In Maria Sils maakt de trein kop, en rijdt weer terug en wordt via het wissel weer naar de juiste richting gestuurd.
Deze trein komt dus uit Chur, maakt kop in  Maria Sils en zal na korte tijd weer hier verschijnen en het onderste spoor volgen richting Skt. M. Impressie uit Station Maria Sils. Met treinstel van de Bergeller Bahn.
 

Het Haltepunt Isola ( in opbouw uiteraard) Het Fiddle Yard. Een open en makkelijk bereikbaar schaduwstation, waardoor aanpassen van de treinsamenstellingen zeer eenvoudig en makkelijk is.. Het wordt ook niet begroend..
De pootschragen staan, de plaat voor het station is bevestigd, de eerste "rails"ligt.  Dit gaat lekker snel zo. De eerste wagen in station Maria-Sils.


Het eerste hout, mooi op maat gemaat.  De eerste schroef. 
De eerste staander is klaar.  De eerste stukken modelbaantafel. Hier wordt station Maria Sils gebouwd, lengte is bijna 4 meter.


Naar Boven
Naar Index

Aangepast op  10 maart 2017
© Aad 2016-2020