Eerste pagina Hoofdmenu Fotopagina 1 Fotopagina 2 Fotopagina 3 Fotopagina 4 Fotopagina 6                   Fotopagina 5

A9
Goederentrein op weg naar het  Engadin  in het wat mistige Preda, in 1987 nog niet verbouwd ( zie ook in het modelbaan deel Preda als voorbeeld).
Güterzug in Preda, nebelig erscheint Preda im alten Zustand, jetzt ist alles anders in Preda( Siehe Modelbahnteil Preda als voorbeeld)

a10
Ge 6/6 II 707 met cementtrein in Filisur. Foto gemaakt vanuit de trein naar Davos, zomer 1987. Deze markante moorkoptreinen verdwijnen steeds meer uit het dagelijkse beeld van de huidige RhB. Moderne containers vervangen steeds meer deze kleine silowagentjes.

Ge 6/6 II 707 mit Zementzug in Filisur. Heute verkehren dieser Zementwagen weniger, denn moderne Wechselbahälter ersetzen dieser Mohrenköpfe-Zügen.

a11
Werkoverleg op de rangeertraktor. Scene gefotografeerd in Sankt Moritz. De wagen is bestemd voor de Glacier-Express, want is van de BVZ
Gespräch auf dem Bühne, Rangiertraktor Rangiert BVZ Wagen für den Glacier- Express.

a12
Bijna een verplicht nummer tijdens een rit met de trein naar Filisur, uitzicht vanuit de trein op het Landwasser en viadukt en de tunnel.
Fast ein Pflichtnummer, Foto aus dem fahrende Zug , Landwasserviaduct und Landwassertunnel.

a14
Wederom een foto van een station waar inmiddels  veel is veranderd, Tiefencastel, in 1986 nog met laadkraan, goederenloods en veel
meer goederenverkeer.
Damals in Tiefencastel, Sommer 1986, Es gab noch viel mehr Güterverkehr, Ladekran und ein Güterschuppen.

a15
Oude groene Ge 4/4 I, 602 in Sankt Moritz. Tegen de berghelling ligt sneeuw , maar het was toch echt zomer.
Alt Grüne Ge 4/4 I 602 in Sankt Moritz, wo es  im Hintergrund etwas Schneeweiss ist, auch wenn es Sommer wahr.

a32
Aankomst van een Regionalzug uit Davos in Filisur 1986, duidelijk zichtbaar de groene en rode wagens nog door elkaar.
Ankuft einer Regionalzug aus Davos in Filisur, 1986, deutlich die unterschiedliche Wagenfarben.

a33
Ik heb erg veel dia's in Tiefencastel gemaakt, maar ik was voor het eerst bij de Rhb in 1989, toch een beetje het Paradijs gevoel en knip wat je knippen kunt ( en je bleef er warm bij) Rangeertraktor 64 in Tiefencastel. Dit station is helaas ook minder mooi tegenwoordig.
Ich habe sehr viele dia's auch in Tiefencastel gemacht, ich war zum ersten mal bei der RhB, also knipst man wie verrückt ( auch um Warm zubleiben).

a34
Weer Tiefencastel, maar wel met zon en een mooie lok.
Schon wieder Tiefencastel, aber mit Sahne (wegen der Lok) und mit Sonne.

a35
Aankomst in Sankt Moritz van een nog in oude kleur rijdende lok 606 (Kesch). Let op de vele zementwagens links en de salonwagens rechts. Zomer 1986
Ankunft einer Ge 4/4 I 606 (Kesch) in Alter Ausführung in Skt. Moritz. Links Zementwagen, Rechts die Salonwagen. Sommer 1986
Naar boven

© 2007 Aad